BLOG

2017. 04. 03.

Mielőtt pluszban dolgoznánk, vagy kényelmetlen konyhabútort alakítanánk ki. A teljeség igénye  nélkül egy két fontos és egy két kevésbé fontos tanács amivel élhetőbbé és kényelmesebbé tehetünk konyhabútorunkat.

Fontos már az első lépésnél eldöntenünk , mit hova képzeltünk el és azt műszakilag is ki lehet-e alakítani. Lehet, álomkonyhánk, ha az adott épület (felújítás során például) nem engedi meg műszakilag. Mire is gondolunk itt elsősorban.

A legfontosabb kérdés a tűzhely és főző lap elhelyezése ilyen szempontból, ami rögtön ad is néhány kihívást. Vízvezetéket, szennyvízvezetéket és áramot sem könnyű egy-egy felújítás során másik helyre áthelyezni/új csatlakozást kialakítani a konyhabútor számára. Ha mondjuk egy páraelszívó áthelyezését nézzük akkor igen csak feladja a leckét. A külső homlokzatot is át kell törni ez esetben ami olykor nem ki költséget eredményezhet. Egy konyhabútorban szinte minden közmű helyet kell kapjon. Víz, villany, gázvezeték, szennyvíz csatlakozás. A nagyon sok esetben a lakásban ebben a pár méteres helyen több gép üzemel mint akár a ház összes többi részén.  A kivitelezővel is egyeztetve kell összehangolnunk a munkát. Kényelmi szempontokat is figyelembe kell venni . Ebből a nézetből sokkal szerencsésebb, ha teljesen új kialakítással határozhatjuk meg a konyhabútor kinézetét stílusát elrendezését,  és azután pedig a műszaki részét alárendelni a megfelelő kialakítással. Ha felújításról van szó, akkor is figyelembe kell venni a kényelmi szempontokat de szinte biztosan kell némi kompromisszumot kötni, hogy ne csak szép de minden tekintetben működő konyhabútor legyen a végeredmény. 

A képen mellékelve látszik a kommunikáció hiánya. Vízvezeték a falban elhelyezve. majd következett a burkolás. Amihez a burkoló egy segédlécet erősítet a falhoz. Ennek a lécnek a tartó csavarja épp átment a rejtett vízvezetéken. Itt nem is az anyagi kár a jelentős. Hanem sokkal inkább az elveszett idő és a bosszankodás. Az ilyen esetek könnyen elkerülhetőek!

Konyha felújítás vagy teljesen új konyha kialakítása